Het valt niet mee te worden wie je bent.
Albert Camus (1913 – 1960)
levensverhalen en 'in memoriams'
Een goedgeschreven levensverhaal of biografisch portret is een uniek document. Je herkent iemands eigenaardigheden en karakter. Je voelt het spanningsveld tussen veel aangehaalde anekdotes en gebeurtenissen die nog nooit zijn verteld. Je ontdekt waar het de ander eigenlijk om gaat - waarnaar iemand streeft.
Als je overweegt je levensverhaal (of dat van iemand anders) te laten optekenen, maken we eerst met elkaar kennis. We bespreken je wensen en mogelijkheden. Vervolgens gaan we via een aantal gesprekken en het rangschikken van documentatie (brieven, dagboeken, foto's) aan de slag. Belevenissen en ervaringen krijgen context en structuur. Afbeeldingen en vormgeving versterken de sfeer en uitstraling. Met zo'n boek laat je iets bijzonders na.
Een 'in memoriam' of 'geschreven bidprentje' is een fragment van een levensverhaal. Soms slechts in 300 woorden. Het biedt een intrigerend, biografisch doorkijkje. Hoe is degene aan wie we de laatste eer bewijzen door het leven gegaan? Welke sporen laat deze mens na?
Ook voor wie zijn eigen afscheid organiseert, bijvoorbeeld via een 'voorregeling' van een uitvaartonderneming, is dit een mogelijkheid om iets persoonlijks te schenken. Vorm en inhoud vallen samen op het moment dat jij er niet meer bent. Met welk beeld wil jij worden herinnerd? Wat geef jij anderen mee?
Om tijdens de ceremonie te laten uitdelen aan belangstellenden.
We mogen niet verwachten dat onze illusies uitkomen als we zouden ophouden hartstochtelijk op het leven verliefd te zijn.
Friedrich Nietzsche (1844 – 1900)